Ismi Nurfathiah Hussin
Diary About FOLLOW? D'Board Facebook Twitter
Keinsafan Menjelma :'(
Saturday, 16 February 2013 • Saturday, February 16, 2013 • 0tinta

Kali nehh thea nak cerita yang tiba tiba thea terasa yang keinsafan dah menjelma dalam diri thea . sejak akhir akhir nehh thea selalu mimpi yang pelik pelik . mungkin petanda untuk menyuruh thea berubah ke arah yang lebih baik . lagi bertambah keinsafan thea bila thea follow seorang hamba Allah nehh dekat Twitter . tweet dye semua islamik . thea suka retweet tweet dye . dari dye thea belajar ilmu agama . thea mengaku yang thea   jahil dalam ilmu agama . tapi walaupun iman thea tak sekuat mana , thea masih tahu baik buruk sesuatu perkara . kadang kadang thea fikir , boleh ke Allah maafkan dosa thea . so thea tanya dekat seorang lagi hamba Allah dekat ask.fm . dye kata Allah sentiasa mengampuni dosa dosa hambaNya . kerana Allah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani .

Hadiths yang disyarahkan oleh Guru Mulia حفظه الله تعالى : 
"Sabda RasuluLlah ﷺ : "Sungguh seorang hamba berbuat dosa, lalu ia memohon Pengampunan pada ALLAH : "Ampunilah hamba," maka Berkatalah ALLAH padanya : "HambaKU, Sungguh telah berbuat dosa, namun ia mengetahui ia memiliki Tuhan yang Maha Memaafkan dan Menolongnya, maka KUMaafkan hambaKU. (Ucapan ini terus diulang² oleh Rasul ﷺ)"""
~ Shahih Imam Bukhari رحمه الله تعالى


lately thea suka baca blog Nur Fazlina Humayra . post post dye semua tentang ilmu agama islam . thea kagum dengan dia . walaupun dia baru 17 tahun dye dah mula menyebarkan dakwah :) . terasa kerdil pula :') . korang pon bolehlah visit dan follow dia . Fazlina Humaira .

‎"Ya Allah, Engkaulah Tuhanku, tiada tuhan kecuali Engkau. Engkaulah yang menciptakan diriku. Aku (hanyalah) hambaMu. Aku berusaha sedaya upaya untuk setia memegang janjiMu. Aku berlindung kepadaMu ya Allah akibat dari kejahatan yang terlanjur telah aku lakukan. Ya Allah, aku mengaku sekian banyak nikmatMu kepada aku dan aku mengakui juga akan sekian banyak dosaku, maka ampunkanlah dosaku. Tiada yang dapat mengampunkan dosa kecuali Engkau."

      XOXO
THEA HUSSIN 


New Or Old
Ahlan Wasahlan
The MayorAssalamualaikum , Ahlan wasahlan .Allah tak pandang siapa kita yang dulu. Tapi Allah pandang siapa kita yang sekarang. :')


Celoteh
Tinggal Jejak

مبسم الله الرحمن الرحيم
Please leave your kind words here :)
No rude words / spamming are allowed.
Jantung
I love them much :*