Ismi Nurfathiah Hussin
Diary About FOLLOW? D'Board Facebook Twitter
C I N T A
Friday, 8 March 2013 • Friday, March 08, 2013 • 0tinta


- Cinta Manusia yang Tiada Ertinya - 


Kadangkala aku sendiri kebingungan. Bila ditusuk soalan demi soalan. Bagi yang telah merasa cinta… Bagi yang belum merasanya. Cinta tidak habis-habis diperkatakan, walaupun telah berkali-kali aku pesankan bahawa cinta itu milik Tuhan!


Pada remaja yang terus bertanya… satu kepastian, satu panduan… terus-terang kukatakan aku sendiripun terus bertanya dan terus meminta. Tidak mungkin aku memberikan apa yang aku tidak punya! Tetapi itu bukan alasan untuk menyerah. Mencari dan terus mencari, itulah yang lebih berharga. Rasa belum Memiliki adalah modal terpenting untuk memiliki cinta … cinta Allah !


Itulah cinta Pertama dan cinta Utama. Walaupun sudah berkali-kali kalimah itu disebutkan, tetapi yang mendengar cuma telinga dan akal, bukan jiwa dan hati. Hati masih tuli… Jiwa masih alpa… Bila dia berani berkata dan merasa, cinta yang dicari lebih baik daripada cinta yang ditemui!- Cintai Allah yang Maha Baik - 


Kita tekad saja untuk mencintai Allah. Jangan pandang cinta manusia lagi. Burulah cinta yang utama dan pertama (cinta Allah), insya-Allah cinta kedua, ketiga akan memburu kita, Mengapa harus kita mencintai manusia ? Sesungguhnya Allah lah yang menciptakan orang yang kita cintai itu, Jadi lebih Baik kita Mencintai orang yang Mencipta manusia itu !  


Yakinlah dengan-Nya. Allah telah menetapkan siapa jodoh kita ! Kita hanya perlu berdoa dan meminta kepada-Nya supaya memberikan kita jodoh yang paling Terbaik untuk kita disisi-Nya ! Cinta itu akan hadir. Tapi bukan diwaktu kita remaja. Cinta remaja itu hanya membutakan mata hati kita dan merosakkan masa depan kita.


Yakinlah jika pasangan kita juga menyintai Allah, pasti dia dan kita akan disatukan-Nya semula. Jika tidak, relakanlah perpisahan itu. Jangan bersedih, kerana sesuatu yang tidak memanfaatkan pasti tidak boleh memudaratkan !


Jadilah seorang wanita yang begitu berharga. Sukar untuk Disentuh. Sukar untuk Memiliki nya dan Sukar untuk Mendapatkan Cintanya . . . Kecuali .....


Hanya orang yang Dipilih sahaja dapat Memilikinya ! - Pesanan buat semua dan juga diri ini -

New Or Old
Ahlan Wasahlan
The MayorAssalamualaikum , Ahlan wasahlan .Allah tak pandang siapa kita yang dulu. Tapi Allah pandang siapa kita yang sekarang. :')


Celoteh
Tinggal Jejak

مبسم الله الرحمن الرحيم
Please leave your kind words here :)
No rude words / spamming are allowed.
Jantung
I love them much :*